Στα 3 δισ.$ το κόστος εκσυγχρονισμού του USS John S. Stennis

Τα αεροπλανοφόρα είναι μια  απίστευτα ακριβή και κοστοβόρα επένδυση για τις ελάχιστες χώρες που έχουν την ικανότητα να τα συντηρούν.

Έτσι και το πρόγραμμα ανακαίνισης μέσης ζωής (Refueling and complex overhaul – RCOH) του USS John S. Stennis (CVN 74) θα κοστίσει 3 δισ. $ και θα κρατήσει έως το 2025.

Το συμβόλαιο κέρδισαν τα ναυπηγεία Hunting Ingalls, ενώ στον εκσυγχρονισμό προβλέπεται και ο ανεφοδιασμός με πυρηνικό καύσιμο των δύο αντιδραστήρων του σκάφους που ανήκει στην γνωστή κλάση Nimitz.

Αυτό επιπλέον των εκτεταμένων εργασιών που θα απαιτηθεί να γίνουν σε όλη την έκταση του, στο κατάστρωμα, τους καταπέλτες, τα συστήματα μάχης, κλπ.

Ο ανεφοδιασμός με καύσιμα των πυρηνικών αντιδραστήρων γίνεται μια φορά στη διάρκεια ζωής του σκάφους (εκτός βέβαια από το αρχικό) και αναμένεται να κρατήσει το σκάφος σε υπηρεσία για ακόμη 25 χρόνια!

Αυτή την εποχή τελειώνει η RCOH του USS George Washington το οποίο αναμένεται να επανέλθει σε υπηρεσία στις αρχές του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV