Κλάση Constellation: Αυτή είναι η τελική διαμόρφωση των αμερικανικών “FREMM”

Την τελική διαμόρφωση της μελλοντικής φρεγάτας του αμερικανικού Ναυτικού έδωσε στη δημοσιότητα η Fincantieri Marine Group.

Η εικόνα αφορά την κλάση Constellation (FFG 62) και την οποία επέλεξε το αμερικανικό Ναυτικό ως τη νέα του μονάδα επιφανείας πολλαπλών αποστολών.

Όπως είχε γίνει γνωστό τον Δεκέμβριο η το Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκτήσει, σε πρώτη φάση, 20 πλοία της κλάσης κατευθυνόμενων βλημάτων Constellation με κόστος 1,2 δισ.$ τη μονάδα.

Σύμφωνα με τις απαιτήσει του αμερικανικού ναυτικού το πλοίο θα πρέπει να πραγματοποιεί αποστολές  αεράμυνας περιοχής (AAW), αγώνα κατά επιφανείας (ASuW) ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW) και ηλεκτρονικού πολέμου (EMW).

Η σχεδίαση του σκάφους βασίζεται στο σχέδιο της γαλλικής φρεγάτας FREMM

Το σκάφος θα έχει μήκος 151,8 μ., βύθισμα 5,5 μ., πλάτος 19,78 μ. και εκτόπισμα 6.015 τόνων. Η πρόωση του σκάφους θα πραγματοποιείται από συνδυασμό κινητήρων diesel-electric και αεριοστρόβιλων (CODLAG), δηλαδή θα έχει ένα αεριοστρόβιλο, δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και τέσσερις κινητήρες (γεννήτριες)  ντίζελ. Θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων και η αυτονομία του θα φτάνει τα 6.000 ν.μ. με ταχύτητα 16 κόμβων.

Ο οπλισμός θα περιλαμβάνει ένα πυροβόλο των 57 χλστ. Mk110, ένα εκτοξευτή Mk 41 32 θέσεων, 16 βλήματα επιφανείας-επιφανείας NSM, ένα σύστημα εγγύς υποστήριξης  Mk 49 RAM και τέσσερις εκτοξευτές αντιμέτρων Mk 53 MOD 9 DLSs.

Η προηγούμενη διαμόρφωση της αμερικανικής φρεγάτας πριν την  οριστικοποίηση της τελικής μορφής της

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται  ένα ραντάρ AESA AN/SPY-6(V)3. Θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας ενός οργανικού ελικοπτέρου MH-60 Seahawk και ενός UAV MQ-8C Fire Scout και το πλήρωμα του σκάφους θα ανέρχεται στα 200 άτομα.

https://www.youtube.com/watch?v=kl1ScYdbJoU

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV