Το ρωσικό Ναυτικό ανέπτυξε άλλη μια Ταξιαρχία Παράκτιας Άμυνας

Το ρωσικό Ναυτικό ανέπτυξε μια νέα Ταξιαρχία Παράκτιας Άμυνας, με συστήματα Bal και Bastion, στις ανατολικές ακτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ενίσχυσης της παράκτιας άμυνας της χώρας με πυραυλικά συστήματα Bastion και Bal, τα οποία είναι ικανά να προσβάλουν στόχους τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας όσο και στην ξηρά.

Τα Bastion και Bal αντικαθιστούν τα παλαιότερα Redut και Rubezh. Η κάθε Ταξιαρχία Παράκτιας Άμυνας διαθέτει 3-5 Τάγματα Παράκτιας Άμυνας με συστήματα Bastion και 1-2 Τάγματα με συστήματα Bal.

Τα Bal χρησιμοποιούν τα βλήματα Kh-35, τα οποία εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2003, ως διάδοχος των βλημάτων Club. Είναι υποηχητικά βλήματα με πολεμική κεφαλή βάρους 145 κιλών και μέγιστο βεληνεκές 130 χιλιόμετρα ή 260 χιλιόμετρα στην βελτιωμένη έκδοση Kh-35U.

Το Bastion εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2015. Το βάρος του είναι 3.000 κιλά και ενσωματώνει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας βάρους 250 κιλών. Το βλήμα μπορεί να προσβάλει στόχους στη θάλασσα, σε μέγιστη απόσταση 350 χιλιομέτρων ή στο έδαφος, σε μέγιστη απόσταση 450 χιλιομέτρων.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV