Η Lockheed Martin παρέδωσε το πρώτο λέιζερ υψηλής ενέργειας HELIOS στο Ναυτικό των ΗΠΑ

Η Lockheed Martin παρέδωσε το πρώτο λέιζερ υψηλής ενέργειας με ενσωματωμένο σύστημα οπτικής-παρακολούθησης και επιτήρησης (HELIOS) για ενσωμάτωση σε έναν αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke.

Το λέιζερ των 60 κιλοβάτ θα γίνει το πρώτο αναπτυχθέν σύστημα λέιζερ που θα ενσωματωθεί σε ένα επιχειρησιακό αντιτορπιλικό πτήσης IIA Arleigh Burke, το οποίο θα παραδοθεί μέσα στο 2021.

Το λέιζερ ινών υψηλής ενέργειας έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων και μικρών σκαφών. Θα προσφέρει επίσης μια ικανότητα ISR μεγάλης εμβέλειας και μια ικανότητα dazzler αντί-UAS με ένα dazzler που έχει σχεδιαστεί για να αποκρύπτει τις αντίπαλες δυνατότητες ISR που βασίζονται σε UAS.

Η Lockheed σημείωσε ότι παρέδωσε το λέιζερ μετά την πρόσφατη επίδειξη πλήρους ισχύος λέιζερ που υπερβαίνει τις απαιτήσεις των 60 kW. Η επεκτάσιμη αρχιτεκτονική σχεδιασμού λέιζερ συνδυάζει φασματικά λέιζερ ινών πολλαπλών κιλοβάτ για να επιτύχει υψηλή ποιότητα δέσμης σε διάφορα επίπεδα ισχύος.

Εκτός από την ενσωμάτωσή του στη δομή του πλοίου, το HELIOS θα γίνει ένα ολοκληρωμένο στοιχείο του συστήματος μάχης του πλοίου Aegis. Το HELIOS αναπτύσσεται βάσει συμβολαίου 150 εκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε στην εταιρεία το 2018.

Η Lockheed ολοκλήρωσε το κριτικό κριτήριο σχεδιασμού και τα ορόσημα δοκιμών για τα προσόντα του ναυτικού για το πρόγραμμα το 2020.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV