Γαλλικές φρεγάτες με πυραύλους cruise ή αμερικανικές παράκτιες MMSC -Κ.Γρίβας-Τ.Γκουριώτης απαντούν

Κορυφώνεται η προσπάθεια μη απόκτησης από την Ελλάδα ναυτικών στρατηγικών όπλων και πιο συγκεκριμένα του πυραύλου cruise SCALP Naval που θα συνόδευε την επιλογή των γαλλικών [email protected] ή FREMM και η κατάληξη της προσπάθειας του ΠΝ να προμηθευτεί τελικά τις φρεγάτες παρακτίου άμυνας MMSC της Lockheed Martin, οι οποίες κατά γενική ομολογία είναι μια αποτυχημένη σχεδίαση του αμερικανικού Ναυτικού το οποίο ήδη έχει σταματήσει το πρόγραμμα ναυπήγησής του.

Κατόπιν εργωδών προσπαθειών ανώτατου στρατιωτικού -όπως αναφέρουν οι «κακές γλώσσες» του ΥΠΕΘΑ- η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να παραιτηθεί από το στρατηγικό πλεονέκτημα των γαλλικών φρεγατών και να οδεύσει προς πλοία που ελάχιστη διαφορά έχουν από τις νυν MEKO-200HN και ακριβώς το μισό βεληνεκές από το ραντάρ των [email protected]: 250 χλμ. έναντι 500 χλμ. 

Τα παραπάνω συζητήθηκαν εκτενώς στην δημόσια συζήτηση που είχαν στην εκπομπή PRONEWS του Alert TV, ο καθηγητής Γεωστρατηγικής και προηγμένων Τεχνολογιών Κώστας Γρίβας και ο παρουσιαστής της εκπομπής και διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV