Το Ιράν έθεσε σε υπηρεσία το νέο του «αεροπλανοφόρο» (φωτό)

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάσταση ανακοίνωσαν ότι έθεσαν σε υπηρεσία το δικό τους "αεροπλανοφόρο" το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία στην Τρίτη και θα είναι φορέας και χώρος εξαπόλυσης ελικοπτέρων, drones, εκτοξευτές πυραύλων και σκαφών επίθεσης ειδικών επιχειρήσεων.

Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το όνομα του σκάφους είναι το "Abdollah Roudaki" και εμφανίζεται να μεταφέρει ερπυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς πυραύλων κατά εδάφους και αεράμυνας, ενώ επιπλέον μεταφέρει και 4 ταχέα σκάφη επίθεσης (για καταδρομείς). Τέλος δεν έχει αεροδιάδρομο αλλά θέσεις εξαπόλυσης ελικοπτέρων και drones.

Το πλοίο είνια μήκους 150 μέτρων όταν ένα αεροπλανοφόρο κλάσης Νιμιτζ του αμερικανικού ναυτικού φτάνει τα 332 μέτρα. Στόχος του νέου πλοίου είναι να δώσει δυνατότητες blue water στο Ιράν πέραν του Περσικού Κόλπου.

https://twitter.com/Marflo66036248/status/1329387579284787200

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV