Πολεμικό σκάφος του Πακιστάν με βλήματα cruise σε ασκήσεις με το τουρκικό Ναυτικό!

Δεν σταματούν οι Τούρκοι να πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις με το Πακιστάν. Το τελευταίο στέλνει πλοία στην ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή που απέχει από το έδαφός του  τουλάχιστον 3.500 χλμ!

Η εμμονή του Πακιστάν να στέλνει πλοία στην ανατολική Μεσόγειο μόνο τυχαία δεν είναι: Η Τουρκία θέλει να διαμορφώσει  ένα ισλαμικό στρατιωτικό «άξονα» μεταξύ Άγκυρας-Μπακού και  Ισλαμαμπάντ όπου μαζί με το Τουρκμενιστάν θα ελέγχει όλη την περιοχή από την Κασπία μέχρι και την Αραβική Θάλασσα και πιο πέρα.

Αυτή τη φορά η άσκηση ονομάζεται  Turgutreis-5 και σε αυτή μετέχουν τέσσερα πλοία: Τα τουρκικά TCG Kınalıada, TCG Atak και  TCG Bora και το Πακιστάν μια από τις τελευταίες του φρεγάτες την PNS Zulfiquar (F251) εκτοπίσματος 3.144 τόνων και μήκους 123 μέτρων.

Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο  σκάφος. Το κινεζικής ναυπήγησης πλοίο φέρει, μεταξύ άλλων,  οκτώ κινεζικά  βλήματα cruise τύπου Zabr, 8 κινεζικά βλήματα κατά σκαφών επιφανείας C-802 και ένα οκταπλό εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων FM-90N, επίσης κινεζικής κατασκευής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV