Φωτογραφία-σοκ από τη Ρόδο: Ο τουρκικός Στόλος «μια ανάσα» από τις ακτές του νησιού

Oι 115.000 κάτοικοι του νησιού βλέπουν με γυμνό μάτι τον τουρκικό στόλο από τις ακτές τους.

Η εικόνα θυμίζει την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τους Έλληνες των νησιών να κλείνονται στα κάστρα τους και τον Οθωμανικό στόλο να αλωνίζει. 

Το ΠΝ δεν έχει αναπτύξει αεροναυτικές δυνάμεις σε μια περιοχή που το τουρκικό Ναυτικό έχει ασκήσει αποκλεισμό καθώς αποτελεί την ζώνη ερευνών του Oruc Reis.

Δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό πλοίο ή αεροσκάφος που να βρίσκεται εντός της ζώνης απαγόρευσης των 10 μιλίων που έχουν επιβάλει οι τουρκικές δυνάμεις.

Μια παλιά φρεγάτα η «Κουντουριώτης», κλάσης S συνοδευόμενη από ΤΠΚ κινούνται αυστηρά εντός των 6 ν.μ. αφήνοντας το Oruc Reis να εκτελεί ανενόχλητο τις έρευνες όπου θέλει.

Απέναντι από τις δύο τουρκικές φρεγάτες και τις 4 κορβέτες, βρίσκονται διάσπαρτα σε μια περιοχή που βρίσκεται από το σύμπλεγμα της Μεγίστης μέχρι την Ρόδο ισάριθμα πολεμικά πλοία του ΠΝ, αλλά εκτός της τουρκικής ζώνης αποκλεισμού.

Αυτή η τακτική καταλήγει να οδηγεί σε de facto παραχώρηση εθνικής δικαιοδοσίας αφού δεν υπάρχει κάποιος να τα εμποδίσει.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV