Συμφωνία για τις φρεγάτες μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας

H Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να υπογράψει συμφωνία προκειμένου να συνεργαστεί στο πρόγραμμα ναυπήγησης εννέα φρεγατών Hunter Class για το αυστραλιανό Ναυτικό.


Το πρόγραμμα ύψους 25 δις δολαρίων το έχει αναλάβει η BAE Systems, με την πρώτη να εντάσσεται σε υπηρεσία το 2020 και να βασίζεται στην φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού Type 26

Το Australian Department of Defence (DoD) ανέφερε ότι το νέο Memorandum of Understanding (MOU) που ανακοινώθηκε στις 20 Οκτωβρίου, πρόκειται να υποστηρίξει και τα δύο προγράμματα και στις δύο χώρες.

Η συμφωνία προβλέπει στο να υποστηρίξει την ανταλλαγή πληροφορίων και την βιομηχανική εμπλοκή και στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της δυνατότητας να υπάρχει πρόσβαση και στις δύο αλυσίδες παραγωγής.  

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV