Το αντιτορπιλικό του ρωσικού Στόλου "Vice Admiral Kulakov" στο λιμάνι του Πειραιά

«Το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο "Vice Admiral Kulakov" και μια ομάδα πολεμικών πλοίων του Βόρειου Στόλου του Ρωσικού Ναυτικού επισκέπτεται το λιμάνι του Πειραιά».

Αυτό ανέφερε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα με ανάρτησή της στο Twitter, στην οποία επισυνάπτονται και φωτογραφίες από το πλοίο με φόντο το λιμάνι του Πειραιά.

Το αντιτορπιλικό ανήκει στην κλάση Udaloy και έχει μήκος 163 μέτρα, μέγιστο εκτόπισμα 7.900 τόνων και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων.

Στον οπλισμό του περιλαμβάνονται δύο τετραπλοί εκτοξευτές βλημάτων κατά σκαφών επιφανείας SS-N-14, τέσσερις κάθετοι εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων SA-N-9 (ναυτική έκδοση του βλήματος του συστήματος του TOR), ένας εκτοξευτής αντιαεροπορικών βλημάτων Gibka (3M47) (ναυτική έκδοση του βλήματος V-SHORADS 9K38 Igla), δύο πυροβόλα των 100 χλστ. τέσσερα συστήματα εγγύς αμύνης AK630 των 30 χλστ. και δύο τετραπλοί τορπιλοσωλήνες των 553 χλστ.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV