Οι Φιλιππίνες επιλέγουν τα όπλα των Leonardo AW159 Lynx Wildcat 

Το ναυτικό των Φιλιππίνων σκοπεύει να εξοπλίσει τα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Leonardo AW159 Lynx Wildcat  με πυραύλους αέρος επιφανείας Spike NLOS και Blue Shark τορπίλες ελαφρού βάρους.

Τα όπλα έχουν παραδοθεί από το τέλος του 2019 και την πρόθεση να εξοπλίσουν τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρων την επιβεβαίωσε ο αρχηγός του Ναυτικού της χώρας υποναύαρχος Giovanni Carlo Bacordo.

Οι πύραυλοι Spike NLOS φτάνουν υψόμετρο 2,000 μέτρων προκειμένου να πετύχουν την μέγιστη ταχύτητα των 30 χιλιομέτρων.  Ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με κεφαλή penetration, blast, and fragmentation (PBF) και μπορεί να πυροδοτηθεί είτε με την πρόσκρουση είτε με πυροκροτητή καθυστέρησης.

Η τορπίλη Blue Shark είναι διαμετρήματος 324 χιλιοστών που αναπτύχθηκε από κοινού με το Agency of Defense Development (ADD) της Νότιας Κορέας και την LIG Nex1.

Αν και οι περισσότερες λεπτομέρειες του όπλου δεν είναι γνωστές, πιστεύετε ότι είναι ικανό για ταχύτητα άνω των 45 κόμβων και εμβέλεια άνω των 9.000 μέτρων.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV