Τουρκικός ψυχολογικός πόλεμος: Άσκηση υποβρυχίων με σενάρια αποκλεισμού νησιών

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος-Τουρκίας με αντικείμενο τις τουρκικές διεκδικήσεις επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δ.Θράκη, ότι το Ναυτικό εκτέλεσε άσκηση υποβρυχίων με μαζικές εκτοξεύσεις τορπιλών Mk24 Tigerfish, καθώς και τορπίλες ασκήσεων στον κόλπο της Σμύρνης.

Το βασικό σενάριο ήταν ναυτικός αποκλεισμός μεγάλων νήσων (βλέπε ελληνικά νησιά) και εν συνεχεία προσβολή εχθρικών σκαφών επιφανείας που επιχειρούν να διασπάσουν το αποκλεισμό.

Ένα άλλο μέρος της άσκησης περιελάμβανε την προσβολή εχθρικών υποβρυχίων που επιχειρούν να εισέλθουν σε θαλάσσια περιοχή που έχει αποκλειστεί από τον τουρκικό Στόλο (βλέπε Oruc Reis).

Πρόκειται φυσικά για άσκηση καθαρά «ψυχολογικού πολέμου», πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων από αυτόν που η Αθήνα έχει αποδείξει ότι επηρεάζεται.

Στην άσκηση συμμετείχαν υπoβρύχια Type 209/1400 και αναβαθμισμένα Type 209/1200.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV