Νέα παραχώρηση περιπολικών κλάσης Guardian από την Αυστραλία

  Η υπουργός Άμυνας Melissa Price θα παραδώσει η ίδια και επίσημα το τελευταίο περιπολικό ανοιχτής θάλασσας κλάσης Guardian στην δημοκρατία του Palau, σύμφωνα με την πρόοδο του προγράμματος Pacific Step Up.

Μαζί της θα είναι και ο επικεφαλής των θαλάσσιων συστημάτων, αντιναύαρχος Wendy Malcolm, συμμετέχοντας στην τελετή δωρεάς του 7ου περιπολικού κλάσης Guardian στην διοίκηση θαλάσσιας επιβολής του νόμου. 

Η δημοκρατία του Palau θα αντιπροσωπεύεται από τον Υποδιοικητή Nobuo, ανώτατο αξιωματικό της σχετικής υπηρεσίας του Palau και διοικητή του πλοίου PSS President H.I. Remeliik II.

Η τελετή έλαβε μέρος στο διοικητήριο της Austal’s στο Henderson της δυτικής Αυστραλίας.

Δύο από τα πλοία της κλάσης είχαν παραδοθεί στο Fiji και ένα στο βασίλειο της Toga τον Ιούνιο του 2019.

Η παράδοση των πλοίων είναι μέρος της Pacific Maritime Security Program (PMSP), με σκοπό την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφαλείας και συνεργασίας στον νότιο Ειρηνικό, με την ανάθεση στα συγκεκριμένα πλοία της έρευνα και την διάσωση, το διεθνές έγκλημα και την προστασία ψαρότοπων. 

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πρόκειται να παραδώσει 21 πλοία σε 12 νησιά του Ειρηνικού και του Timor Leste έως το 2023.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV