Επίσκεψη Α/ΓΕΝ στο σπίτι-μουσείο Ε.Βενιζέλου

Στα Χανιά βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης . 

Ο κ. Πετράκης εγκαινίασε νωρίτερα  πολυκατοικία-ΣΟΑ στον  Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων.

Εκεί ξεναγήθηκε από τον  Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών, Νίκο Παπαδάκη

Αμέσως μετά ο Αρχηγός ΓΕΝ σε λιτή δήλωση εξέφρασε συγκίνηση και περηφάνεια που επισκέφθηκε τον χώρο αυτό ενώ είπε στο Νίκο Παπαδάκη την φράση του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Ναύαρχο Κουντουριώτη: “Δεν ζητώ μόνο να πεθάνετε για την πατρίδα, ζητώ να νικήσετε”

Πρόκειται για φράση απο την ομιλία του Πρωθυπουργού Ελ. Βενιζέλου στις 5 Οκτωβρίου 1912, όταν κηρύχτηκε ο Α’ Βαλκανικός πόλεμος και ο στόλος με επικεφαλής το θωρηκτό Αβέρωφ απέπλεε για το Αιγαίο. Απευθυνόμενος στον Ναύαρχο Κουντουριώτη ο Βενιζέλος κλείονοντας την ομιλία του είπε: «Η πατρίς αξιοί από ημάς όχι απλώς να αποθάνετε υπέρ αυτής, αυτό θα ήτο το ολιγώτερον, Αξιοί και να νικήσετε. Και θα νικήσετε, είμαι υπερβέβαιος…».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αφιέρωση του Αρχηγού ΓΕΝ στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου

 

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV