Πέντε είναι τελικά οι Έλληνες (τρεις στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς) που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη και η τραγωδία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όπως και οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΓΕΕΘΑ που διοργάνωσαν την επιχείρηση σε εχθρικό έδαφος σα να επρόκειτο για… σχολική εκδρομή.

Στις 6:58 το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που πήγε ξανά στη Λιβύη, προκειμένου να πάρει τους 13 τραυματίες από το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής με τους πέντε νεκρούς.

Οι 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σε λίγη ώρα απογειώνεται από Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις 5 σορούς. Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.

Επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ προς το παρόν δεν υπάρχει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Νεκρά είναι πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής μετά από τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη.

Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Στην αρχή το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε μία ντροπιαστική ανακοίνωση που έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες!

Μετά από αρκετές ώρες βγήκε λίγο μετά τις 12 το βράδυ ανακοίνωση που έκανε λόγο για 3 νεκρούς και 2 αγνοούμενους.

Τελικά οι νεκροί είναι πέντε!

Η ανακοίνωση, επεσήμανε δε, ότι θα βγει νεότερη ανακοίνωση.

Επισημαίνεται πως η Λιβύη έχει χτυπηθεί επίσης από την κακοκαιρία Daniel αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες πόλεις κατεστραμμένες.

Η αποστολή πήγαινε ως βοήθεια στους πλημμυροπαθείς και αποτελείτο κυρίως από στρατιωτικούς γιατρούς και μηχανικούς.

Στο C-130 της ελληνικής αποστολής υπήρχαν ακόμη τουλάχιστον 2 τόνοι από τρόφιμα και φάρμακα, ως βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.

Η αποστολή μπήκε σε λεωφορείο και βγαίνοντας προς τον αυτοκινητόδρομο για να μεταβούν στους τόπους όπου θα διαμοιράζονταν, έπεσαν πάνω σε ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να τυλιχθεί το λεωφορείο στις φλόγες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ