Για πρώτη φορά στην ιστορία αποστρατευθείς Α/ΓΕΕΘΑ  καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στο Σύνταγμα!

Από πού κι ως πού ο υπεύθυνος για τόσες καταστροφές, αποτυχίες και απώλειες ζωών στις Ένοπλες Δυνάμεις καταθέτει στεφάνι ενώ έχει ουσιαστικά αποστρατευθεί; Μήπως έχει τύψεις για τους νεκρούς της Λιβύης;

O K.Φλώρος ήταν ο πρώτος Α/ΓΕΕΘΑ, που επί των ημερών του, σκοτώθηκαν αξιωματικοί μας στη Λιβύη, καταστράφηκε μία βάση ελικοπτέρων, ανατινάχτηκαν δύο αποθήκες πυρομαχικών, πήραν φωτιά δύο πτέρυγες μάχης ενώ στήθηκε και ένα δίκτυο παρακολούθησης με θύμα τον… ίδιο!

Κι όλα αυτά έγιναν σε καιρό ειρήνης!

Να σημειωθεί ότι ειδικότερα για το μακελειό της ελληνικής αποστολής στην Λιβύη, προκύπτουν βαριές ποινικές και αστικές ευθύνες, εκτός από υπηρεσιακές,  για τον πρώην πλέον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όχι γενικά και αόριστα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την τραγωδία με την σφαγή των πέντε Ελλήνων (τριών στρατιωτικών και δύο πολιτών), αλλά ειδικά, με την παραβίαση κάθε άρθρου του στρατιωτικού και του ποινικού/αστικού κώδικα για δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών που εξέθεσαν σε κίνδυνο τους 5 αδικοχαμένους, αλλά και τους 14 τραυματίες.

Η επιχείρηση έγινε γνωστή (!) από τον επίσημο λογαριασμό του ΓΕΕΘΑ στο X (Twitter) στις 12:04 της 17ης Σεπτεμβρίου του 2023, στο οποίο Tweet απεικονίζονταν ξεκάθαρα, η δύναμη και η σύνθεση της αποστολής, τα μέσα καθώς και η ποσότητα της βοήθειας!

Τρεις ώρες αργότερα (15:28), από τον επίσημο λογαριασμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες της επιχείρησης μέσα από το C-130 στις οποίες διακρίνονταν η σύνθεση της δύναμης που ελάμβανε μέρος σε αυτήν καθώς και η συμμετοχή ανδρών των ειδικών δυνάμεων (ΕΤΑ- Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ και ΜΕΕΔ- Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας).

Και μόνο η αποκάλυψη της παρουσίας τέτοιων στελεχών στην επιχείρηση και μάλιστα εν στολή, την έκανε στόχο.

Η αποστολή προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης στις 10:00 π.μ..

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν εν συνεχεία από το αεροδρόμιο εκφεύγουν από τα όρια της σοβαρότητας μιας στρατιωτικής αποστολής και εισέρχονται στο πεδίο του «πανηγυριού» κάτι στο οποίο ειδικεύθηκε, δυστυχώς το ΓΕΕΘΑ επί διοίκησης Κ.Φλώρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ