Ανταρσία -παραλίγο αιματηρή- είχαμε πριν λίγο στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών του Ασπρόπυργου, όταν ΕΠΟΠ με 22 χρόνια (!) υπηρεσία, έριξε χειροβομβίδες και πολυβόλισε το αυτοκίνητο του διοικητή του και εν συνεχεία τον κράτησε όμηρο.

 Το περιστατικό ξεκίνησε με τον ΕΠΟΠ, να «εκρήγνυται» κατά του διοικητή της μονάδας γιατί δυσαρεστήθηκε με κάποια ποινή που του επιβλήθηκε. 

O διοικητής της μονάδας φέρεται να είχε πιέσει τα στελέχη λόγω των πυρκαγιών και των αυξημένων περιπόλων γεγονός που κατέληξε στην έκρηξη του ΕΠΟΠ.

Ο οπλίτης πέταξε χειροβομβίδα κρότου – λάμψης μέσα στο Διοικητήριο της Μονάδας, εισέβαλε σε αυτό και κρατούσε όμηρο το διοικητή τον οποίο απειλούσε να σκοτώσει. 

Σημειώνεται ότι τέτοια επεισόδια συμβαίνουν μόνο σε περιοχές με έντονη πολεμική ένταση, όπου «σπάνε» τα νεύρα των μαχητών, όπως στο Βιετνάμ, Πόλεμος του Κόλπου, Ουκρανία και λοιπά.

Ερωτηματικό είναι γιατί έφτασε στο σημείο ο Έλληνας αλεξιπτωτιστής να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια κατά του διοικητή του.

Και βέβαια να διερευνηθεί το συνολικό πλαίσιο προσωπικών σχέσεων αξιωματικών – υπαξιωματικών της Μοίρας με το λοιπό προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ