Η τακτική στρατιωτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Δημόκριτος 2023», με σκοπό την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων των νέων ανθυπολοχαγών όλων των Όπλων και Σωμάτων Τάξεως 2022 επί αντικειμένων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων και διοικητικής μέριμνας υπό ρεαλιστικές συνθήκες διεξήχθη από 12 έως 16 Ιουνίου στην περιοχή της Ξάνθης.

Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα και μέσα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «Πίνδος», της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού- Έφεσος», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά», της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς», της IV Ταξιαρχίας Υλικού Πολέμου «Αντίπαρος» και της Διοίκησης Μηχανικού του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη».

Στην άσκηση, οι ανθυπολοχαγοί εκπαιδεύτηκαν επί του πεδίου σε αντικείμενα βολών, επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων και σε θέματα διοικητικής μέριμνας.

Επιπρόσθετα, παρακολούθησαν την άσκηση «Το Τακτικό Συγκρότημα Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων κατά την εκτέλεση πλευρικής αντεπίθεσης σε χώρο εμπλοκής στο πλαίσιο ενεργητικής άμυνας», τη διαδικασία περισυλλογής βαρέως τεχνικού υλικού, καθώς και την επίδειξη διάβασης υδάτινων κωλυμάτων.

Η τελική φάση της άσκησης, με την διεξαγωγή της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «Αντεπίθεση Σ.ΙΜΑ» με πραγματικά πυρά, έγινε στις 15 Ιουνίου στο πεδίο βολής Πετροχωρίου.

Συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι ανθυπολοχαγοί, ενώ την τελική φάση παρακολούθησε ο γενικός επιθεωρητής Στρατού-διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός και ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη» αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ