Αφού επέτρεψαν, να βουλιάξει στα νερά η βάση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο εκθέτοντας τις Ένοπλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο (όπως άλλωστε το ίδιο έκαναν και στην περίπτωση των εκρήξεων των πυρομαχικών της 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο) τώρα σχεδιάζουν μελλοντική μόνιμη μετεγκατάσταση της στην Λάρισα καθώς η στάθμη της παρακείμενης λίμνης Κάρλας εξακολουθεί να ανεβαίνει, με αποτέλεσμα, σε ορισμένα τμήματα του στρατοπέδου το νερό να φτάνει ακόμη και τα τρία μέτρα!

Οι αποκαλύψεις για τα «πνιγμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Βόλου δεν είχαν τέλος, καθώς καταστράφηκε εξοπλισμός πολλών εκατομμυρίων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για ελικόπτερα που τελικά δεν απομακρύνθηκαν! 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό,καθώς η 1η ΤΑΞΑΣ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Αεροπορίας Στρατού και η βάση του Στεφανοβικείου υπήρξε σημείο εντατικής συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και του Ισραήλ.

Αυτή τη στιγμή το σύνολο των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ (Απάτσι, Χιούι και Καϊόβα) έχει μεταφερθεί σε ασφαλείς τοποθεσίες εντός των αεροπορικών βάσεων Λάρισας και Νέας Αγχιάλου (110 και 111 Πτέρυγες Μάχης) και το 307 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης) στο γειτονικό Βελεστίνο.

Η 110 Π.Μ. στη Λάρισα θεωρείται ως η πλέον κατάλληλη βάση προκειμένου να επιχειρήσει τα επόμενα χρόνια η 1η ΤΑΞΑΣ.

Η διαδικασία θα είναι χρονοβόρος, καθώς θα πρέπει να στηθούν από την αρχή συνεργεία και λοιπές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού που μέχρι πρότινος στάθμευαν στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Εφόσον κριθεί ότι η επιστροφή στο Στεφανοβίκειο είναι δύσκολη, τότε η μετεγκατάσταση στην 110 Π.Μ. θα γίνει μόνιμη.

Αλλά, αυτό που αποδεικνύεται είναι πως οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων δεν είναι πουθενά ασφαλείς αφού κινδυνεύουν είτε από πλημμύρες είτε από πυρκαγιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ