Οι Ισραηλινοί παρουσίασαν στο ΓΕΣ τα C-Lynx και SkyStriker

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα καινούρια οπλικά συστήματα αλλάζουν την ίδια την έννοια του πολέμου.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 13 Σεπτεμβρίου η ισραηλινή εταιρία Elbit ενημέρωσε επιτελείς του ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) για πυραυλικά συστήματα και περιφερόμενα πυρομαχικά.

H παρουσίαση επικεντρώθηκε στα συστήματα C-Lynx (ελαφρύς πολλαπλός εκτοξευτής ρουκετών) και SkyStriker (περιφερόμενο πυρομαχικό).

Το C-Lynx συνδυάζει οκταπλό εκτοξευτή ρουκετών AccuLAR, των 122 χιλιοστών και μέγιστου βεληνεκούς 35 χιλιομέτρων, σε ελαφρύ όχημα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για την υποστήριξη Πεζικού, Πεζοναυτών και Ειδικών Δυνάμεων.

Το σύστημα ενσωματώνει προηγμένο σύστημα πλοήγησης, διοίκησης και ελέγχου. Οι διαδικασίες γίνονται αυτόματα και το C-Lynx είναι έτοιμο για βολή σε λιγότερο από ένα λεπτό, από την στιγμή που θα λάβει διαταγή βολής.

Το SkyStriker είναι ένα περιφερόμενο πυρομαχικό το οποίο μπορεί να δεχθεί πολεμική κεφαλή βάρους 5 ή 10 κιλών.

Ενσωματώνει ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, το οποίο συμβάλει στο χαμηλό ηχητικό ίχνος. Η μέγιστη εμβέλεια του SkyStriker είναι τα 20 χιλιόμετρα.

Στο μέγιστο βεληνεκές το πυρομαχικό μπορεί να παραμείνει για δύοώρες, με πολεμική κεφαλή βάρους 5 κιλών, ή για μία ώρα, με πολεμική κεφαλή βάρους 10 κιλών.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά και της προσβολή το SkyStriker χρησιμοποιεί αυτόνομες διαδικασίες πλοήγησης, ενώ ενσωματώνει κάμερα ημέρας και υπέρυθρο σύστημα.

Κατά τη φάση της προσβολή το πυρομαχικό επιτυγχάνει ταχύτητα επίθεσης 300 κόμβων (556 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ η ευστοχία του δεν επηρεάζεται ακόμα και με ανέμους με ταχύτητα 40 κόμβους (74 χιλιόμετρα την ώρα).

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV