Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή άσκηση αλεξιπτωτιστών Falcon Leap 2021

Το διάστημα 6-17 Σεπτεμβρίου διεξάγεται η διεθνής άσκηση Falcon Leap 2021 που διεξάγεται κυρίως στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Η πρώτη εβδομάδα της άσκησης αφορά πτώσεις φορτίων στις βάσεις του Marnewaard και Deelen της Ολλανδίας και του Schaffen στο Βέλγιο.

Όλα τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από την βάση στο Eidhoven ενώ τα αεροσκάφη προέρχονται από την Πολωνία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Στην άσκηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων αεροπλάνα C130J Hercules, C130H Hercules, Casa C295M ενώ πραγματοποιήθηκε και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κλασσικά αεροσκάφη, δύο M28/SC7 και ένα ιστορικό C-47 Dakota.

Οι ασκήσεις της δεύτερης εβδομάδας αφορούν πτώσεις αλεξιπτωτιστών στο Marnewaard, Houtdorperveld, Deelen, Heteren, Ginkel και Renkum της Ολλανδίας και Hechtelse Heide στο Βέλγιο. Αεροσκάφη από ΗΠΑ, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία και Γερμανία λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις της δεύτερης εβδομάδας.

Οι αλεξιπτωτιστές που λαμβάνουν μέρος προέρχονται από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, Τσεχία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί με πτώσεις και εορταστική τελετή λήξης το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

 

🇵🇱 soldiers from @_6BPD participate in the international exercise #FalconLeap in 🇳🇱 from September 6 to17 #FalconLeap2021 with 1⃣0⃣0⃣0⃣ paratroopers🪂🪂🪂 from 1⃣2⃣ #NATO allies countries 🇧🇪🇧🇬🇨🇿🇫🇷🇩🇪🇬🇧🇬🇷🇮🇹🇳🇱🇵🇱🇵🇹🇺🇸 focuses on the integration of airborne operation. pic.twitter.com/TFTrCnkjgl

— Poland MOD 🇵🇱 (@Poland_MOD) September 10, 2021
Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV