Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία

Οι Τούρκοι πιλότοι πιστοί  στην γνώριμη πολιτική των προκλήσεων στο Αιγαίο, συντηρούν  το κλίμα το έντασης, κι όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Διαβαλκανική Σύνοδος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στο οποίο υποτίθεται ότι ο Τούρκος Αρχηγός δίνει το «παρών» για να προάγει την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η αρχή έγινε το πρωί από 2 ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16 – τα 2 από αυτά οπλισμένα – τα οποία κατά την προσφιλή τους τακτική εισήλθαν ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο, πραγματοποιώντας 8 παραβιάσεις. Τα βρήκαν όμως «σκούρα» από τα «γαλάζια φτερά» που προχώρησαν σε μαζικές αναχαιτίσεις.

Όμως, οι Τούρκοι δε σταμάτησαν εκεί. Ένα αεροπλάνο ναυτικής συνεργασίας ATR-72 (Ρ-72 στην τουρκική ορολογία) κι ένα ακόμη ΑΦΝΣ CN-235 έκοψαν κάθετα τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, στα μικρασιατικά παράλια, σημειώνοντας 33 παραβιάσεις. Και τα δύο αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV