ΓΕΕΘΑ: Εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων των Σκοπίων σε διαδικασίες τυποποίησης ΝΑΤΟ

Υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των Σκοπίων.

Όπως ανακοινώθηκε, ομάδα εκπαιδευτών της ανώτατης διακλαδικής σχολής πολέμου μετέβη στα Σκόπια και παρείχε εκπαίδευση επί των διαδικασιών της διακλαδικής επιχειρησιακής σχεδίασης ενώ επιτελείς του Δ’ κλάδου του ΓΕΕΘΑ, διεξήγαγαν διδασκαλία διαδικτυακά επί των διαδικασιών τυποποίησης ΝΑΤΟ και ανάπτυξης, επικαιροποίησης και εφαρμογής των συμμαχικών προτύπων και δογμάτων.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Από την Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας εκπαίδευση υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ σε δύο επίπεδα. Ομάδα εκπαιδευτών της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) μετέβη στα Σκόπια και παρείχε εκπαίδευση επί των διαδικασιών της διακλαδικής επιχειρησιακής σχεδίασης και επιτελείς του Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, διεξήγαγαν διδασκαλία διαδικτυακά επί των διαδικασιών τυποποίησης ΝΑΤΟ και ανάπτυξης, επικαιροποίησης και εφαρμογής των Συμμαχικών προτύπων και δογμάτων.

 

Οι ανωτέρω εκπαιδεύσεις εντάσσονται στο πλέγμα συναφών δράσεων του ΓΕΕΘΑ με την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως η εκπαίδευση τυποποίησης ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε από επιτελείς του ΓΕΕΘΑ τον Δεκέμβριο του 2020 (πατήστε εδώ), η υπογραφή Συμφωνίας Αμοιβαίας Προστασίας Ανταλλασσόμενων Διαβαθμισμένων Πληροφοριών τον Φεβρουάριο του 2021 (πατήστε εδώ), καθώς και πλήθος έτερων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών.

 

Οι ανωτέρω δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) που συμφωνήθηκε να ενισχυθεί κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 από Αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ στα Σκόπια (πατήστε εδώ) και έχουν ως σκοπό την συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην ομαλή και γρήγορη εξοικείωση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας με τις διαδικασίες της Συμμαχίας, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV