Ολοκληρώθηκε η άσκηση «GORDIAN KNOT 2020» του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη

Oλοκληρώθηκε η τελική φάση της Άσκησης «GORDIAN KNOT 2020» του NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR), που έλαβε μέρος στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο

Η Άσκηση, που συμμετέχουν μεταξύ άλλων και αξιωματικοί από άλλα Στρατηγεία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στοχεύει στην υλοποίηση και την αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του NRDC-GR, ως προς τον σχεδιασμό και εκτέλεση επιχειρήσεων συλλογικής άμυνας.

Οι πράξεις αυτές λαμβάνουν μέρος στα πλαίσια του Άρθρου 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, ως μέρος Μεγάλης Κλίμακας Διακλαδικής Επιχείρησης [(Major Joint Operation (MJO+)] της Συμμαχίας.

Επιπλέον την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day, DVDay), στην οποία παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων.

Επίσης παραβρέθηκε ο Διοικητής του Allied Land Command (Izmir) Αντιστράτηγος Roger L. Cloutier Jr, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αξιωματικοί ξένων Στρατηγείων, Στρατιωτικοί Παρατηρητές του ΝΑΤΟ, απεσταλμένοι ξένων διπλωματικών αποστολών, καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) από χώρες της Συμμαχίας και των Βαλκανίων.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV