ΓΕΕΘΑ: Τα F-16 block 60 των ΗΑΕ ενδέχεται να παρατείνουν την παραμονή τους στην 115ΠΜ

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) μπορεί να παραμείνουν αναπτυγμένα στην Κρήτη για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα από το προγραμματισμένο, αφήνει να εννοηθεί ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «η παραμονή του προσωπικού και των μέσων των ΗΑΕ στην 115 Πτέρυγα Μάχης και η συνεκπαίδευση με Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με πιθανή παράταση για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». Επιπλέον, αναφέρεται ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ θα επεκταθεί σε περισσότερους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχουν πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά από την Κρήτη τεχνικά και τακτικά αντικείμενα τα οποία μεταξύ άλλων περιλάμβαναν, τακτικές εναέριας μάχης και ασκήσεις αεροπορικής προσβολής ναυτικών Δυνάμεων και αεράμυνας σε σταδιακά εξελισσόμενο τακτικό πλαίσιο και με συνεχώς αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV