Ομάδα Ουκρανών αποτελούμενη από 50 άνδρες επιχείρησε να περάσει στην ανατολική όχθη του Δνείπερου αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρώσους.

Οι επιθέσεις των Ουκρανών στον Δνείπερο με μικρές σε μέγεθος δυνάμεις που όμως είναι δύσκολο να εντοπιστούν και είναι ταχυκίνητες αυξάνουν καθημερινά.

Το σημερινό ουκρανικό χτύπημα στις ρωσικές δεξαμενές καυσίμων της Σεβαστούπολης έχει προκαλέσει έντονη φημολογία πως σήμανε την ουσιαστική έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης η οποία κατά τα φαινόμενα θα διεξαχθεί στη νότια Ουκρανία γιατί τα άλλα μέτωπα είναι «φορτωμένα» με επαρκείς ρωσικές δυνάμεις.

Τα καύσιμα αυτά ήταν απαραίτητα για την κίνηση των ρωσικών δυνάμεων.

Σε αυτό συντρέχει και το γεγονός της δημιουργίας προ ημερών ενός προγεφυρώματος στην απέναντι πλευρά της κατεστραμμένης γέφυρας Αντονόβσκι, όπου ομάδες Ουκρανών διέσχισαν ανενόχλητοι τον Δνείπερο και επίσης ανενόχλητοι έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή χωρίς να έχουν επιχειρήσει οι Ρώσοι να τους εξουδετερώσουν.

Προς το παρόν οι Ουκρανοί κάνουν επιθετική αναγνώριση και επιδιώκουν να λάβουν καλύτερες θέσεις για όταν τελικά επιτεθούν.

Πάντως η έλλειψη α/α άμυνας στην περιοχή θα είναι μεγάλο μειονέκτημα για τις δυνάμεις του Κιέβου.

Τα ρωσικά Lancet έχουν κυριολεκτικά «θερίσει» την ουκρανική αεράμυνα.

Το ζήτημα είναι πόσο εύκολο είναι για τους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν μία αντεπίθεση από την Χερσώνα.

Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς όλο το Δέλτα προς την Μαύρη Θάλασσας αποτελείται από πολλά νησιά, από μεγάλες συγκεντρώσεις άμμου και από βάλτους.

Ας υποθέσουμε όμως ότι οι Ουκρανοί τα καταφέρνουν και περνούν 48 χιλιάδες άνδρες από τον ποταμό και καταλαμβάνουν την Μελιτόπολη και εν συνεχεία απειλούν την Κριμαία ή και την Μαριούπολη.

Τότε οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι. θα προχωρήσουν σε ρίψη τακτικών πυρηνικών όπλων.

Οι Ρώσοι διαθέτουν τουλάχιστον 2.000 τακτικά πυρηνικά όπλα και μέρος αυτόν το έχουν ήδη μεταφέρει στην Λευκορωσία για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άμεσα αν χρειαστεί.

Είναι έτοιμοι στην Δύση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ