Η μετακόμιση του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Λευκορωσία μπορεί να είναι πηγή ανησυχίας για το Κίεβο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Βρετανοί. 

Και αυτό διότι η Ουκρανία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα επίθεση από εδάφη της Λευκορωσίας αν οι μισθοφόροι της Wagner ακολουθήσουν τον ηγέτη τους, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, στη χώρα, αναφέρει Βρετανός στρατηγός.

«Φαίνεται ότι ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε τη μάχη για να πάει στη Λευκορωσία, αλλά θα είναι αυτό το τέλος του και της Wagner; Το γεγονός ότι πήγε στη Λευκορωσία θεωρώ ότι είναι πηγή ανησυχίας», δήλωσε ο πρώην γενικός επιτελάρχης της Βρετανίας, λόρδος Ρίτσαρντ Τάνατ μιλώντας στο Sky News.

«Αυτό που δεν γνωρίζουμε και θα ανακαλύψουμε τις επόμενες ώρες και μέρες είναι πόσοι από τους μαχητές της Wagner πήγαν μαζί του. Αν έχει πάει ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία και έχει διατηρήσει γύρω του μια αποτελεσματική μάχιμη δύναμη, τότε συνιστά απειλή για τα εδάφη της Ουκρανίας που βρίσκονται πλησιέστερα στο Κίεβο», όπου άρχισε και ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου, είπε.

«Αν και φαίνεται ότι το θέμα αυτό με την ανταρσία έχει κλείσει, νομίζω ότι απέχει μακράν απ’ το να έχει διευθετηθεί και οι μετασεισμικές δονήσεις θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα. Οι Ουκρανοί πρέπει να προσέχουν πολύ προσεκτικά εκείνη την πλευρά και να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν ικανές δυνάμεις για να αποτρέψουν μια νέα επίθεση από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας» καθώς είναι «δυνατό» να χρησιμοποιήσει η Ρωσία τη Wagner σε μια νέα προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό στρατηγό δεν υπάρχουν άμεσοι «νικητές» από «το χθεσινό φιάσκο». «Ο Πούτιν είναι σίγουρα αποδυναμωμένος. Στον ρωσικό στρατό σαφώς επικρατεί κάποια αποδιοργάνωση». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ