Πέντε σιίτες αντάρτες Χούτι σκοτώθηκαν κατά τις χθεσινές επιδρομές από αέρος και θαλάσσης που εξαπέλυσαν Βρετανία και ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Υεμένη.

Οι επιδρομές έπληξαν εχθές το βράδυ αεροδρόμια και άλλες εγκαταστάσεις σε πόλεις υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι, ειδικά στην πρωτεύουσα Σανάα, στην Χοντάιντα, λιμάνι στρατηγικής σημασίας, στη Σαάντα και στην Τάιζ, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους αντάρτες, και αξιωματούχους του κινήματος.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει τη στιγμή που ένα βρετανικό Eurofighter Typhoon χτυπά μια εγκατάσταση των ανταρτών.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα κτίριο στο στόχαστρο του μαχητικού αεροσκάφους, ενώ στη συνέχεια σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

Σύμφωνα με το Sky News, πρόκειται για μία από τις δύο περιοχές που βομβάρδισε εχθές το Ηνωμένο Βασίλειο στην Υεμένη, στο πλαίσιο της κοινής επιχείρησης με τις ΗΠΑ. 

Ο αναλυτής του βρετανικού δικτύου σε ζητήματα Άμυνας, Μάικλ Κλαρκ, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το παραπάνω βίντεο, επισημαίνοντας ότι το Typhoon πετάει με ταχύτητα τουλάχιστον 965 χλμ/ώρα και, παρ’ όλα αυτά, η εικόνα εμφανίζεται σχεδόν στατική.

«Μπορεί να κάνει κύκλους και η εικόνα μοιάζει σαν να καταγράφεται από αερόστατο» είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί στην Βρετανία να εντυπωσιάζονται με τέτοιες σκηνές λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για μία κοινωνία η οποία όπως όλες οι δυτικές κοινωνίες εξαρτάται άμεσα από αυτά που βλέπει στην τηλεόραση, αλλά η αλήθεια είναι πως μία σκληραγωγημένη φυλή όπως οι Χούθι, που έχει μάθει να ζει με ένα ζευγάρι σαγιονάρες, αυτά δεν την πτοούν.

Θα το καταλάβουν σύντομα στην Βρετανία αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ