Οι ρωσικές δυνάμεις από το βράδυ έχουν ξεκινήσει σφοδρό βομβαρδισμό της Μπελογκορόβκα, στρατηγικής σημασίας πόλης που βρίσκεται στην ανατολική «πύλη» του Σεβέρσκ, όπως δείχνει και σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Βορειότερα σε σφοδρό βομβαρδισμό ουκρανικών στόχων στο Κουπιάνσκ προχώρησε η ρωσική Αεροπορία.

Το Κουπιάσκ με το Σεβέρσκ σνυδέονται ως μέτωπα και οι εξελίξεις στο ένα επηρεάζουν το άλλο.

Αυτή την στιγμή οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάστασή τους μετά την ήττα στο Μπάκχμουτ και οι Ρώσοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν αυτό γιατί το Σεβέρσκ έχει ίδιο μέγεθος σαν πόλη αλλά σαφώς πολύ πιο αδύναμες αμυντικές γραμμές.

Η Μόσχα θεωρεί πως μπορεί να καταλάβει μία μεσαία πόλη εύκολα χωρίς μεγάλο κόστος που θα αποδώσει πολλά οφέλη καθώς μετά από αυτήν είναι ανοιχτός ο δρόμος για επίθεση από τα ανατολικά στις δίδυμες πόλεις-φρούρια του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι από το Μπάχκμουτ ετοιμάζουν διπλή προώθηση μέσω του Σολεντάρ και του αυτοκινητόδρομου MO3 από νότια κατεύθυνση.

Παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων αλλά ρωσόφωνων σε Λισιτσάνσκ και Σεβεροντονέτσκ που σημαίνει πως το μέτωπο του Σεβέρσκ είναι μέσα στους επικείμενους στόχους της Μόσχας.

Οι Ρώσοι συνδέουν το μέτωπο του Σεβέρσκ με αυτό του Κουπιάνσκ.

Στο Μπάκχμουτ έχουν μεταφερθεί οι άνδρες της νέας ιδιωτικής εταιρείας της «Storm Z» ενώ οι μονάδες της Wagner και των Τσετσένων αποχώρησαν για ανασύνταξη.

Οι Τσετσένοι είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν σε άλλο αστικό μέτωπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ