Στον ουκρανικό Στρατό έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται μαζικά φαινόμενα λιποταξίας και άρνησης εκτέλεσης διαταγών με χαρακτηριστικό το παράδειγμα εκτέλεσης διοικητή ουκρανικού τάγματος από έναν εκ των λοχαγών του, καθώς ο τελευταίος αρνούνταν να στείλει τους άνδρες του κατά των Ρώσων σε κάποιο από τα μέτωπα του Ντόνμπας.

Ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν καθώς έχουν κατανοήσει πως το Κίεβο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών ειδικότερα, δεν τους προστατέψει από ανωφελές και μάταιες απώλειες σε μάχες οι οποίες είχαν ήδη κριθεί.

Συγκεκριμένα, η μάχη του Μπάκχμουτ είχε κριθεί και ουσιαστικά χαθεί εδώ και δύο με τρεις μήνες, παρόλα αυτά το Κίεβο επέμενε να διατηρεί δυνάμεις εντός της πόλης και να της ενισχύει με καινούργιες μονάδες ενώ γνώριζε πως η τύχη τους ήταν προδιαγεγραμμένη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Βάγκνερ Γεβγένι Πριγκόζιν, οι ουκρανοί έχασαν 50.000 άνδρες ενώ είχαν και 70.000 τραυματίες. Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο και εύλογα όλοι αναρωτιούνται αν άξιζε το Κίεβο να προβεί σε τέτοιες θυσίες νέων ανθρώπων.

Οι απώλειες της Βάγκνερ σύμφωνα τον αρχηγό της ανέρχονται σε 20.000 άνδρες. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μπάκχμουτ παρομοιάστηκε με κρεατομηχανή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ