Η θέση του Ισραήλ απέναντι στη Ρωσία θα γίνει πιο επιθετική, λέει ο Amir Weightman, εκπρόσωπος του ισραηλινού κυβερνώντος κόμματος Likud που μιλά για εμπλοκή της Μόσχας στα εσωτερικα΄της χώρας χωρίς όμως να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο!

Μήπως οι πιέσεις από τις ΗΠΑ αναγκάζουν το Τελ Βαίβ να βρει τρόπους να δικαιολογήσει την αποστολή όπλων στο Κίεβο;

Νωρίτερα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan δήλωσε σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης ότι το Ισραήλ εργάζεται για να παράσχει στην Ουκρανία συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για επιθέσεις πυραύλων και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Whiteman, ο οποίος μίλησε στο Business Insider, η δήλωση του Ισραήλ δεν έγινε ξαφνικά.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, προηγήθηκε της έναρξης των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα μεταξύ ηγετικών παλαιστινιακών φατριών στο πλαίσιο μιας διαπαλαιστινιακής συνάντησης για την διευθέτηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πολιτικός είπε ότι η Ρωσία φέρεται να εμπλέκεται σε όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, αλλά παραδέχτηκε ότι το επίπεδο της εμπλοκής της είναι ασαφές.

«Το Ισραήλ θα πάρει μια πιο επιθετική θέση απέναντι στη Ρωσία», τόνισε ο Whiteman.

Κατά τη γνώμη του Amir Weightman, η δήλωση για τα συστήματα είναι «μόνο η αρχή» των υποχρεώσεων του Ισραήλ έναντι της Ουκρανίας.

Ο πολιτικός επεσήμανε επίσης ότι εάν η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης τελειώσει πριν από τη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, «τα ισραηλινά όπλα θα βρουν τον δρόμο τους προς την Ουκρανία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ