Οι «140 βομβαρδισμοί σε ιρανικές θέσεις» που ανακοίνωσε η αμερικανική CENTCOM έφερε την άμεση απάντηση των ιρανικών πυραυλικών δυνάμεων που εκτός από το κυπριακό πλοίο έθεσαν στο στόχαστρο στρατηγικές θέσεις των αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις χώρες του κόλπου.

Συνεχιζόμενες ήταν οι επιθέσεις στην έδρα του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν δημιουργώντας έτσι μεγάλο πρόβλημα στον αμερικανικό στόλο να επιχειρήσει από μικρές αποστάσεις και να εμπλέξει όλα του τα μέσα κατά του Ιράν.

Η φωτογραφία δείχνει καπνό από φωτιά πάνω από τη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στην περιοχή μετά την πρώτη σειρά πυραυλικών επιθέσεων, και το βίντεο δείχνει τα επακόλουθα της δεύτερης σειράς επιθέσεων.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε επίσημα πυραυλική επίθεση σε συγκρότημα ανεφοδιασμού, υλικοτεχνικής και ανεφοδιασμού του Ναυτικού των ΗΠΑ, που βρίσκεται στο Ντουκμ του Ομάν.

Αυτή η εγκατάσταση λειτουργεί ως το κύριο κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα αποτρέποντάς τα ουσιαστικά από το να επιχειρήσουν επί μακρόν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις στο Ομάν από το τέλος του Μαρτίου.

Επιπλέον οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν υποστήριξαν ότι κατέστρεψαν ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου και υπόστεγα drones στην Ιορδανία, στόχευσαν μια βάση ραντάρ των ΗΠΑ στο Κουβέιτ, επιτέθηκαν σε πλατφόρμες υποστήριξης και ανεφοδιασμού αμερικανικών αεροπλανοφόρων στο Ομάν και κατέστρεψαν ένα κέντρο συντήρησης αεροσκαφών και μια εγκατάσταση διοίκησης στο Κατάρ.

Η κυβέρνηση του Κατάρ δήλωσε ότι τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, τραυματίστηκαν από θραύσματα που έπεσαν.

«Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων διευκρινίζει ότι οι κρότοι έκρηξης που ακούγονται οφείλονται στην επέμβαση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που αναχαιτίζουν εχθρικές επιθέσεις», ανέφερε το Κουβέιτ σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι τα αμυντικά τους συστήματα αναχαίτισαν πυραύλους και drones από το Ιράν, ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν στο Μπαχρέιν και ακούστηκαν εκρήξεις στη Ντόχα.

Ο ιορδανικός στρατός δήλωσε ότι τρεις ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν στη χώρα, αλλά δεν προκάλεσαν θύματα αν και αναφορές θέλουν να έχει γίνει χτύπημα στην βάση που φιλοξενεί και αμερικανικά F-35.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ