Tα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν και με πυραύλους Iscander εκτός από πυραύλους cruise οι οποίοι έκαναν την επανεμφάνισή τους μετά από αρκετό καιρό.

Οι Ρώσοι είχαν κάνει ένα «διάλειμμα» καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε προηγούμενους βομβαρδισμούς και το απόθεμα είχε πέσει κάτω από το 30% του αρχικού αποθέματος που ήταν το όριο ασφαλείας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακριβό στην παραγωγή βλήμα καθώς ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες σε ότι αφορά την αποφυγή αντιβληματικών πυραύλων.

Κατασκευάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες επιπλέον 100 βλήματα τα οποία έχουν παραδοθεί και μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχουν παραδοθεί επιπλέον 100 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον χρησιμοποιούνται κατά μεγάλων και σκληρών στόχων και έχουν αντικατασταθεί σε ποσοστό 70% των αποστολών από επιθετικά drones της μεγάλης κατηγορίας που εξασφαλίζουν ακρίβεια ακτίνα δράσης αν και φέρουν σαφώς μικρότερο εκρηκτικό φορτίο.

Η διαφορά όμως στο αποτέλεσμα είναι ότι οι Iscander έχουν ένα κυκλικό σφάλμα της τάξης των 100 μέτρων και γι αυτό απαιτείται μεγάλη εκρηκτική κεφαλή ενώ τα UAV, έχουν κυκλικό σφάλμα της τάξης των 5 μέτρων.

Εκτός των πυραύλων Ιscander οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν και drone καμικάζι Geran-2.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ