Ο Αμερικανός συνταγματάρχης ε.α. και βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου, πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας επί κυβερνήσεως Τραμπ, Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, αποκάλυψε τον αριθμό των απωλειών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά την διάρκεια των δυόμισι χρόνων από την έναρξη του πολέμου.

Όπως είπε με βάση αξιόπιστες πληροφορίες που διαθέτει από το Πεντάγωνο, έχουν σκοτωθεί πάνω από 600.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί και αν στους νεκρούς προστεθούν και οι τραυματίες τότε οι απώλειες αυξάνονται στο 1.000.000!

Αναφερόμενος στις ρωσικές απώλειες, είπε ότι αυτές κυμαίνονται μεταξύ των 55 με 60 χιλιάδων.

Πρόσθεσε ότι πολύ μεγάλο μέρος των ουκρανικών απωλειών οφείλεται στην πολύ κακή ιατρική υποστήριξη που διαθέτει το Κίεβο.

Συγκεκριμένα είπε: «Όσον αφορά την ουκρανική πλευρά, έχω ενημερωθεί αξιόπιστα ότι 600.000 Ουκρανοί στρατιώτες είναι πιθανό να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Να θυμάστε, δεν έλαβαν αποτελεσματική ιατρική αποκομιδή και περίθαλψη όπως η ρωσική πλευρά.

Οι Ρώσοι μάλλον έχασαν 50.000 ανθρώπους. Κάποιοι ισχυρίζονται λιγότερους. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται περισσότερους. Θα έλεγα 50.000.

Μπορείτε να βρείτε στοιχεία για 55 έως 60 χιλιάδες, ειδικά αν λάβετε υπ’όψιν τις απώλειες των Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και πιθανώς, των τσετσενικών δυνάμεων του Καντίροφ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ