Ακόμη μία κωμόπολη, την Ζαχίρνε στην Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις η Ρωσία, καθώς συνεχίζεται η προέλαση τους ενώ λίγο νωρίτερα είχαν καταλάβει την Ζαγκορνόγιε.

«Μονάδες του ανατολικού σχηματισμού απελευθέρωσαν την κοινότητα Ζαχίρνε στην περιφέρεια Ζαπορίζια και κατέλαβαν ευνοϊκότερες θέσεις», διαβεβαίωσε το υπουργείο.

Ο ρωσικός Στρατός φαίνεται να έχει «ενεργοποιήσει» και το μέτωπο της Ζαπορίζια  επιχειρώντας επιτυχημένη διείσδυση σε άλλο διαφορετικό σημείο από το μέτωπο του Ραμποτίνο, όπου παρατηρείται αδυναμία επάνδρωσης των ουκρανικών θέσεων.

Πριν από την κατάληψη της κοινότητας Ζαχίρνε η Μόσχα διαβεβαίωσε πως κυρίευσε άλλες τρεις πόλεις, στο ανατολικό, στο νότιο και στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως οι ένοπλες δυνάμεις του έχουν κυριεύσει φέτος εδάφη 880 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περίπου 50 κωμοπόλεις στην Ουκρανία.

Από τη 10η Μαΐου, διεξάγονται ρωσικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), όπου καταλήφθηκαν αρκετά χωριά προτού η προέλαση των δυνάμεων της Μόσχας ανασχεθεί από ενισχύσεις που ανέπτυξε εσπευσμένα το Κίεβο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ