Στις 12 Μαΐου, τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής (πάνω από 95 χιλιόμετρα) στην περιοχή της πόλης Soledar με τις επιθέσεις αυτές να αποκρούονται αφήνοντας πίσω όχι μόνο τεράστιες απώλειες στο δυναμικό των Ουκρανών αλλά και ακόμα ένα άρμα Leopard-2Α4.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές μονάδες εξαπέλυσαν 26 επιθέσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες και έως και 40 αρμάτων αλλά δεν υπήρξε καμία διάσπαση της άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων.

Στις 13 Μαΐου, οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν από Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές, οι οποίοι αποκάλυψαν μια σημαντική λεπτομέρεια που παρείχαν οι πηγές τους από τις στρατιωτικές μονάδες που αναπτύσσονται σε αυτές τις γραμμές του μετώπου.

Έτσι δήλωσαν ότι το ουκρανικό πεζικό επιτέθηκε σε ρωσικές θέσεις με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων εκ των οποίων και γερμανικά άρματα μάχης Leopard.

Στην περιοχή του χωριού Zaliznyanskoye, ένα από τα Leopards ανατινάχθηκε από αντιαρματική νάρκη, που είχαν εγκαταστήσει προηγουμένως οι μαχητές της Wagner.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να χτυπηθεί και να ακινητοποιηθεί.

Το πλήρωμα ενός από τα οχήματα μάχης πεζικού της Ουκρανίας προσπάθησε να ρυμουλκήσει το άρμα και να καλύψει το πλήρωμα του κατεστραμμένου άρματος, αλλά μαχητές από τα ρωσικά αποσπάσματα εθελοντών «Nevsky» και «Veterans» τους αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ορισμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και ενώσεις στρατιωτικών έχουν προαναγγείλει βραβεία για τους μαχητές που καταστρέφουν τα γερμανικά άρματα μάχης.

Αλλά όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον σε αυτό το σημείο θα γίνει περιορισμένη χρήση των γερμανικών αρμάτων που έχουν σταλεί καθώς το χθεσινό χτύπημα στην αποθήκη πυρομαχικών ήταν χτύπημα κατά του σημείου που φυλάσσονταν πυρομαχικά για Leopard-1/2.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ