Μεγάλη επίθεση έχουν ξεκινήσει οι Ρώσοι στο Τσάσιβ Γιαρ στο οποίο πραγματοποιούν έφοδο από τρεις κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, επιτίθεται ανατολικά, δυτικά και νότια της πόλης.

Μετά την πλήρη κατάληψή της Κλισιίβκα, στα νοτιοδυτικά οι Ρώσοι μπόρεσαν να μεταφέρουν πολύ μεγάλo όγκο δυνάμεων στην περίμετρο της πόλης.

Άλλωστε λαμβάνουν εύκολα και απρόσκοπτα ενισχύσεις από το Mπάκχμουτ.

Ομάδες ρωσικών ειδικών δυνάμεων έχουν διεισδύσει σε πολλές γειτονιές του Τσάσιβ Γιαρ και η τακτική κατάσταση για τους Ουκρανούς έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη.

Ειδικότερα διεξάγονται σκληρές μάχες στην συνοικία «Novy» όπου Ουκρανοί αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα στο να ανακόψουν την ρωσική προώθηση.

Οι Ρώσοι δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην διείσδυση τους από τα νότια γιατί επιδιώκουν να βρεθούν στην πλάτη των ουκρανικών δυνάμεων που πολεμούν στο ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ και χρησιμοποιούν το υδάτινο κώλυμα του καναλιού για να διατηρήσουν τις αμυντικές τους θέσης.

Όπως όλα δείχνουν οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ισχυρό προγεφύρωμα μέσα στον αστικό ιστό και από τη στιγμή που το κατάφεραν αυτό πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη.

Βέβαια, οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να αμύνονται με πείσμα και θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ανακοινώσουν οι Ρώσοι ότι η πόλη είναι στα χέρια τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ