Εντείνει τις επιθετικές του ενέργειες ο ρωσικός Στρατός μετά την κατάληψη του στρατηγικού κόμβου της πόλης Αβντιίβκα.

Όπως αναφέρεται οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται σε διαρκή υποχώρηση  συγκεντρώνονται πέριξ της τοποθεσίας του χωριού Λαστότσκινο προκειμένου να οργανώσουν άμυνα, αλλά η ρωσική ορμή είναι τέτοια που έχει ανατρέψει και τις θέσεις αυτές.

Το μέτωπο βρίσκεται επί του παρόντος κατά μήκος της γραμμής Λαστότσκινο –Σεβερνόγιε, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν ήδη καταλάβει το Λαστότσκινο,  ή να το έχουν κάνει μέχρι το πρωί.

Όπως αναφέρεται οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν ατάκτως  από το Λαστότσκινο.

Η τοποθεσία βρίσκεται κάτω από τα διαρκή πυρά του ρωσικού πυροβολικού που βρίσκεται στο εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdeevsky αλλά και σε γειτονικές περιοχές.

Στο μεταξύ η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα το βράδυ και επισημα ότι πήρε τον «απόλυτο έλεγχο» της  Αβντιίβκα μετά την άτακτη υποχώρηση των δυνάμεων του ουκρανικού Στρατού.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο για την κατάληψή της που ήταν «ένας ισχυρός αμυντικός κόμβος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες πρωινές ώρες την Αβντιίβκα, παραχωρώντας στη Ρωσία τη μεγαλύτερη νίκη της στα πεδία των μαχών έπειτα από την αποτυχία της περίφημης «εαρινής» αντεπίθεσης που εξαπολύθηκε τελικά το περασμένο καλοκαίρι.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, παρουσίασε μια αναφορά στον Ρώσο Πρόεδρο ότι τα στρατεύματά μας απελευθέρωσαν την Avdeevka. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού άκουσε την έκθεση του επικεφαλής του τμήματος άμυνας, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση απελευθέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τις στρατιωτικές μονάδες και τον διοικητή τους σήμερα το βράδυ για την κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Για την εξαιρετική στρατιωτική απόδοση, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους στρατιώτες που υπό την καθοδήγησή σας συμμετείχαν στις μάχες για την Αβντιίβκα», ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεγράφημά του προς τον διοικητή ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία.

Αντρέι Μορντβίτσεφ.: Ο στρατηγός «φάντασμα»

Ο διοικητής της επιχείρησης που συνεχάρη ο Πούτιν δεν είναι άλλος από τον  στρατηγό Αντρέι Μορντβίτσεφ, τον οποίο το Κίεβο είχε αναφέρει ότι είχε σκοτωθεί κατά την διάρκεια των μαχών.

Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα υπό τη διοίκηση του συγκεκριμένου στρατηγού νικούν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια από τις μεγαλύτερες οχυρωμένες περιοχές, απελευθερώνοντας την Αβντιίβκα.

Η απελευθέρωση της Αβντιίβκα  πραγματοποιήθηκε από μαχητές της ομάδας στρατευμάτων Κέντρο. Αφού πήραν τον έλεγχο της πόλης, τα στρατεύματά μας έφτασαν στα περίχωρα του χωριού Λαστόχκινο. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να υποχωρούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ