Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στις ειρηνευτικές προτάσεις του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και την απόρριψή τους από τους Δυτικούς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όσοι έχουν αυτιά θα ακούσουν και όσοι έχουν μυαλά θα καταλάβουν αλλά φοβάμαι πως αυτά τα όργανα δεν λειτουργούν καλά στην Δύση»! 

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Ρώσος πρόεδρος έχει υπομονή.

Η δήλωση αυτή δείχνει πως πλέον βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο και στο σημείο της μη επιστροφής όπως ακριβώς όπως δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.

Στην Δύση και ειδικότερα στις δυτικές κοινωνίες δεν έχουν κατανοήσει ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει σοβαρά  να ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός Γ’ ΠΠ.

Ο Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς ήταν ξεκάθαρος: Βλέπει μία παγκόσμια σύγκρουση στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε τους όρους που θέτει για την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία και την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες με την αλαζονεία και τον εγωισμό τους έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι δυτικοί πολιτικοί με τον «υπερβολικό τυχοδιωκτισμό» τους ζητούν να προκληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει φέρει τον κόσμο κοντά σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Η απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από όλες τις υπό ενσωμάτωση περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Ζαπορίζια, Χερσώνας, Ντονμπάς και Ντονέτσκ (ήδη μεγάλο μέρος αυτών έχουν ενσματωθεί πλήρως κατόπιν δημοψηφισμάτων στην Ρωσική Ομοσπονδία), και η δήλωση του Κιέβου ότι αποκηρύσσει τις προθέσεις του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ είναι οι κύριες δύο προϋποθέσεις.

Μόλις η Ουκρανία λάβει αυτά τα μέτρα, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ήταν η Ουάσιγκτον εκείνη που υπονόμευσε τη στρατηγική σταθερότητα ανακοινώνοντας τη μονομερή αποχώρηση από τη Συνθήκη για την Αντιβαλλιστική Πυραυλική Προστασία και το πρόγραμμα παρακολούθησης Open Skies.

Μαζί με τις χώρες του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν το επί δεκαετίες σύστημα μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ελέγχου των όπλων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στη σημερινή εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων. Έχουμε φτάσει -και αυτό είναι απαράδεκτο – κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε ο Β.Πούτιν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ