Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε πως τα ξημερώματα της Δευτέρας η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ουκρανικά UAV κοντά στην Μόσχα, στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ, καθώς και στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για καταρρίψεις ουκρανικών UAV σε διάφορα σημεία της Κριμαίας, σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Μόσχα – Ίστρα (δυτικά) και Ντομοντέντοβο (νότια) – , καθώς και στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ (νοτιοδυτικά), χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναχαιτίστηκαν ή τυχόν υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι κατά την πυραυλική επίθεση που εξαπολύθηκε στο Χάρκοβο επλήγη εργοστάσιο όπου εκτελούνταν «εργασίες επισκευής και συντήρησης τεθωρακισμένων οχημάτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Νωρίτερα, ο Ουκρανός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεγκούμποφ ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram πως «τέσσερις πύραυλοι S-300» έπληξαν επιχείρηση στο Χάρκοβο και ξέσπασε πυρκαγιά.

Χθες Κυριακή, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα είχε καταρρίψει ένα ουκρανικό UAV με κατεύθυνση προς τη Μόσχα και άλλα έξι πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει το Κίεβο από τις αρχές Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ