Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες με ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

Μαχητικά αεροσκάφη της πολωνικής πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Il-20 πάνω από τη Θάλασσα της Βαλτικής, για τρίτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Πολωνίας, Βλαντισλάβ Κοσινιάκ-Κάμις, το ρωσικό αεροσκάφος εντοπίστηκε 56 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κοζαλίν και αναχαιτίστηκε από δύο πολωνικά μαχητικά.
Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι ο πολωνικός εναέριος χώρος δεν παραβιάστηκε.
Ο Πολωνός υπουργός ανέφερε ότι η Ρωσία προχώρησε ξανά σε «προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορα κρατών μελών του ΝΑΤΟ», υποστηρίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις δοκιμάζουν την ετοιμότητα των αμυντικών συστημάτων της συμμαχίας.
Παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί τη Δευτέρα και την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ η Βαρσοβία υποστηρίζει ότι οι ρωσικές αναγνωριστικές πτήσεις κοντά στις πολωνικές ακτές έχουν αυξηθεί.
Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής εκφράζουν ανησυχία για πιθανή αύξηση των ρωσικών προκλήσεων απέναντι σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.





















































