Με μεγάλη δυσκολία οι Ρώσοι ανάσχεσαν τις τελευταίες ώρες ουκρανική επίθεση στοκεντρικό μέτωπο του Rabotino που βασικό στόχο έχει της πόλης Tokmak και από εκεί την Μελιτόπολη.

Στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, οι Ουκρανοί επιτίθενται στις θέσεις του ρωσικού στρατού στην περιοχή Ραμποτίνο προσπαθώντας να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα.

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την περιοχή Dorozhnyanka. Στην περιοχή υπάρχουν δυνάμεις του 291ου και 70ου Συντάγματος του ρωσικού Στρατού, ειδικές δυνάμεις και πυροβολικό.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη απωθήσει δύο κύματα επίθεσης των Ουκρανών με μαζική χρήση drone.

Δείτε τον άξονα της ουκρανικής επίθεσης:

Τα ρωσικά drones (κυρίως Lancet) κατέστρεψαν τουλάχιστον 11 άρματα και ΤΟΜΑ, αλλά οι επιτιθέμενοι είναι πάνω από 80 οχήματα.

Αυτή την στιγμή διεξάγονται σκληρές μάχες σε τρία σημεία της γραμμής επαφής στην Ζαπορίζια:

  • Ο ουκρανικός Στρατός προελαύνει προς την κατεύθυνση του Νοβοντόνετσκ. Οι Ουκρανοί κατάφεραν να προχωρήσουν μεταξύ Ουροζάιν (Urozhaynoye) και Νοβοντόνετσκ (Novodonetskoye). Επιτέθηκαν με σημαντικές δυνάμεις Πεζικού και υποστήριξη αρμάτων μάχης. Οι Ουκρανοί κατάφεραν να προχωρήσουν κάθετα μεταξύ των δύο οικισμών. Πιθανότατα οι Ουκρανοί θα τους παρακάμψουν και θα συνεχίσουν προς Σταρομλίνιφκα – Κερμεντσούκ.
  • Με την χρήση αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ και οχημάτων μάχης πεζικού επιτέθηκαν το πρωί στην
    κατεύθυνση Orekhovsky στη γραμμή Rabotino-Verbove.
  • Η κατάσταση είναι κρίσιμη για τους Ρώσους στο Pyatikhatki. Οι ρωσικές δυνάμεις είτε θα πρέπει σύντομα να περάσουν στην αντεπίθεση είτε να υποχωρήσουν σε καλύτερες αμυντικές θέσεις.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ