Σκληρές εικόνες έρχονται στο φως από τις κάμερες των ρωσικών drone που αποτύπωσαν ακόμα μία αποτυχημένη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με ολική καταστροφή των τεθωρακισμένων μεταφοράς και αρμάτων, αποκαλύπτοντας τα τεράστια προβλήματα που προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις τα δυτικά συστήματα που δόθηκαν στους Ουκρανούς.

Ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Νοβονταρόβγκα αποτυγχάνει πλήρως πριν καν καταφέρει να εμπλακεί με τις ρωσικές δυνάμεις αφήνοντας πίσω καταστραμμένα 10 τεθωρακισμένα κάθε τύπου τα οποία χτυπήθηκαν το ένα μετά το άλλο από τα αντιαρματικά όπλα σε μια σκηνή που περιγράφεται σαν “κυνήγι της γαλοπούλας” και αποδεικνύει ακόμα μία φορά τα προβλήματα των δυτικών μέσων στο ουκρανικό πεδίο μάχης σαν μια ακόμα επανάληψη του Β’ ΠΠ.

Έτσι τα ουκρανικά τεθωρακισμένα του 5ου ΣΣ επιχειρούν επίθεση στην περιοχή της Βρεμιέβκα κοντά στην Νοβοντόροβγκα με 10 τεθωρακισμένα κατηγορίας MRAP, άρμα μάχης τύπου Τ-64 τα οποία εμφανίζονται κινούμενα από την κύρια οδό και εκεί σε τελείωσαν όλα.

Το ένα μετά το άλλο δέχονται τα ρωσικά πυρά και καταστρέφονται με απώλειες σχεδόν όλων των επιβαινόντων. Γιατί; Γιατί απλά οι Ρώσοι ξέρουν που να τους περιμένουν λόγω του βάρους των δυτικών αυτών οχημάτων.

Ογκώδη οχήματα που παραχώρησε η Δύση στην Ουκρανία, ή τεθωρακισμένα όπως τα κατηγορίας MRAP των 35-30 τόνων που κινούνται με τροχούς αναγκάζονται να κινηθούν μόνο επί δρόμων για να αντέξει το έδαφος την πίεση του βάρους που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ξέρουν που να τους στήσουν ενέδρες!

Αν και το ουκρανικό έδαφος είναι εντελώς επίπεδο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάθε πλευρά για επίθεση κατά κάποιας περιοχής εντούτοις τα δυτικά τεθωρακισμένα δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό λόγω βάρους και κατανομής επί του εδάφους και οι Ρώσοι δεν αφήνουν τίποτα ανεκμετάλλευτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ