Προς βοήθεια του δεξαμενόπλοιου Motor Vessel Ardmore Encounter με σημαία Νήσων Μάρσαλ το οποίο δεχόταν επίθεση από τις δυνάμεις των Χούθι, στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, έσπευσε το αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh-Burke USS Mason (DDG 87).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), οι δυνάμεις των Χούθι της Υεμένης προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο δεξαμενόπλοιο μέσω σκιφ.

Όταν δεν τα κατάφεραν, δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι στο σκάφος, οι οποίο απέτυχαν να βρουν στόχο.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Mason κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε επίσης από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι.

Το UAV κατευθυνόταν κατευθείαν προς τον Mason και καταρρίφθηκε σε αυτοάμυνα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο προσωπικό και καμία ζημιά σε κανένα σκάφος. Το δεξαμενόπλοιο Ardmore Encounter μπόρεσε να πλεύσει χωρίς περαιτέρω επεισόδια, αναφέρει ο αμερικανικός στρατός.

«Οι Χούθι συνεχίζουν να επιτίθενται στη διεθνή ναυτιλία εστιάζοντας σε πλοία που κατά τη γνώμη τους έχουν σχέση με ισραηλινά συμφέροντα ή υπηκόους. 

Οι επιπτώσεις στην ασφάλεια στη διεθνή ναυτιλία είναι σημαντικές και πολύ ανησυχητικές», δήλωσε στο Reuters ο Jakob Larsen, επικεφαλής ασφάλειας και ασφάλειας στη ναυτιλιακή ένωση BIMCO.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ