Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν με μεγάλη σφοδρότητα το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ, στο οποίο έχουν διεισδύσει εδώ και λίγες ώρες και την ίδια στιγμή ρωσική δύναμη προωθείται νοτίως του δυτικού τομέα της πόλης με σκοπό την περικύκλωση του.

Οι Ρώσοι κρίνουν πως είναι συμφέρον για αυτούς να χωρίσουν την πόλη σε επιμέρους τομείς ξεκινώντας από τα ανατολικά και να τους καταλάβουν ξεχωριστά.

Η πόλη βρίσκεται κτισμένη πάνω σε ύψωμα και δεν αποτελεί μία εύκολη αποστολή ενώ υπολογίζεται ότι στο εσωτερικό της επιχειρούν τουλάχιστον 7.000 Ουκρανοί, που αποτελούν το προσωπικό της 247ης και της 251ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Η βάση τους μάλιστα βρίσκεται εντός του εργοστασιακού συγκροτήματος πυρίμαχων υλικών το οποίο και χτυπήθηκε χθες από τις ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις.

Οι απώλειες ήταν ιδιαίτερα μεγάλες και ξεπέρασαν τους 100 νεκρούς και οι Ρώσοι σήμερα θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές για αυτούς συγκυρίες.

Όπως φαίνεται πρώτα θα εκκαθαριστεί το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ.

Εάν η πόλη αυτή των 14.000 κατοίκων πέσει σε ρώσικα χέρια ολόκληρη η γραμμή του μετώπου θα κλονιστεί μπορεί ακόμα και να εξαρθρωθεί.

Οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να πετύχουν τεράστιες νίκες σε Μπάκχμουτ και Αβντιίβκα και αν πάρουν και το Τσάσιβ Γιαρ θα έχουν διαρρήξει το μέτωπο ακριβώς στο κέντρο του.

Αυτό θα τους δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να περικυκλώσουν ουκρανικές δυνάμεις είτε βορειότερα είτε νοτιότερα.

Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι ότι η κατάληψη της πόλης θα σημάνει και την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών και οπλισμού. Το Τσάσιβ Γιαρ ήταν και είναι μία πολύ σημαντική «αποθήκη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ