Η Ρωσία έπληξε με πυραύλους τον χώρο συγκέντρωσης της 22ης ουκρανικής Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών στο Σελίντοβο δυτικά της Αβντιίβκα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 200 Ουκρανοί ενώ ακόμα καταμετρούνται οι απώλειες.

Το πλήγμα αυτό δείχει ότι οι Ρώσοι θα συνεχίσουν την προέλασή τους προς τα δυτικά για να συναντήσουν τις εφοδιαστικές και συνδετήριες οδούς των ουκρανικών στρατευμάτων της Ζαπορίζια και των δυνάμεων σε Τσάσιβ Γιαρ και Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Πλέον τον κρίσιμο ρόλο παίζουν οι απώλειες των δύο πλευρών. Των Ρώσων είναι αναπληρώσιμες, των Ουκρανών δεν είναι.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού συνολικά ξεπέρασαν τον αριθμό του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού όπως επιβεβαίωσε η ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα War Tears, η οποία μοιράστηκε τα νέα δεδομένα για τις απώλειες της Ουκρανίας, με βάση ειδικό μαθηματικό μοντέλο.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2024, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 377.324 στρατιώτες (αναφέρεται σε νεκρούς).

Για πρώτη φορά, ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών ξεπέρασε τον αριθμό των ενεργών μαχητών στον ουκρανικό Στρατό, που είναι σήμερα 366.625 στρατιώτες.

Η ανάλυση αποκάλυψε επίσης ότι οι μέσες μηνιαίες απώλειες της Ουκρανίας ανέρχονται σε περίπου 16.000 νεκρούς.

Όπως αναφέρουν διάφορες άλλες πηγές, ο αριθμός των ανεπανόρθωτων απωλειών τραυματιών είναι συγκρίσιμος ή υπερβαίνει τον αριθμό των νεκρών.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ουκρανικών απωλειών μπορεί να εκτιμηθεί σε περίπου 32.000 άτομα το μήνα.

Το War Tears κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ακόμα και αν η Ουκρανία καταφέρει να λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού, τότε 500.000 στρατιώτες που κινητοποιούνται θα είναι αρκετοί για περίπου 16 μήνες εχθροπραξιών, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2025».

Να σημειωθεί πως 125,000 στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν μονάχα στους τρεις μήνες της ουκρανικής αντεπίθεσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ