Οι Ουκρανοί στην Χερσώνα επιχειρούν για μία ακόμα φορά να δημιουργήσουν προγεφύρωμα στη νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου και συγκεκριμένα στην γέφυρα Αντονόφσκι, με αποτέλσμα οι ρωσικές δυνάμεις σήμερα να προχωρήσουν σε εντατικό βομβαρδισμό, με χρήση drones καμικάζι Lancet, του σημείου ανάπτυξης των ουκρανικών δυνάμεων καταστρέφοντας 12 τόνους πυρομαχικών και 40 τεθωρακισμένα οχήματα όπως BMP-2 και τα γερμανικά Marder.

Στην σημερινή επίθεση επλήγη και ένα επίγειο ραντάρ P-18 «τυφλώνοντας» τις ουκρανικές μονάδες στην περιοχή.

Οι Ρώσοι προχώρησαν σε αυτά τα πλήγματα για να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να σταματήσουν τις συνεχείς προσπάθειες ανασύστασης του προγεφυρώματός που είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ήδη μετά την καταστροφή του στο Σάββατο με πύραυλο Iskander, την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν νέες προσπάθειες να αποβιβάσουν μικρές ομάδες αποτελούμενες από Ουκρανούς πεζοναύτες.

Η Χερσώνα δεν ήταν το μοναδικό μέρος που επλήγη από τα Lancet ένα άλλο σμήνος από τα drone καμικάζι χτύπησαν το ουκρανικό πυροβολικό στο Ugledar, στο μέτωπο του νότιου Ντόνμπας.

Oι Ρώσοι έχουν γίνει πλέον άριστοι χρήστες των drones καμικάζι και κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι ο στρατός ο οποίος έχει εξελιχθεί σε αυτό τον τομέα περισσότερο από κάθε άλλον στον πλανήτη.

Ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί ότι στην αρχή του πολέμου οι Ρώσοι ήταν επιεικώς άσχετοι στον τομέα αυτόν.

Χθες με Lancet χτύπησαν τα κεντρικά γραφεία της SBU στην πόλη Σούμι. Αν οι Ρώσοι με κάποιο τρόπο θέλουν να επιστρέψουν έξω από το Κίεβο, θα χρησιμοποιήσουν πρώτα σαν ενδιάμεσο σταθμό το Σούμι, το οποίο και θα χρησιμοποιήσουν ως βάση για να στριμώξουν και την ουκρανική πρωτεύουσα και το Χάρκοβο.

Στην συγκεκριμένη περιοχή χτύπησαν σκόπιμα τα κέντρα πληροφοριών της περιοχής αμέσως μετά τις δορυφορικές φωτογραφίες ντοκουμέντο που είδαν το φως της δημοσιότητας από το νέο στρατόπεδο της Wagner στη Λευκορωσία σε απόσταση 100 χλμ μόλις από το Κίεβο!

Καταμετρούνται 303 σκηνές στο συγκεκριμένο στρατόπεδο στην περιοχή Osipovichi το οποίο έχει έκταση ίση με 2 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Εάν σε αυτούς προστεθούν οι ίδιοι σταθμεύοντάς 15.000 Ρώσοι στρατιώτες οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στο λευκό ρωσικό έδαφος από την αρχή της ουκρανικής σύγκρουσης, τότε συγκεντρώνεται μία αξιόλογη και σίγουρα πολύ αξιόμαχη δύναμη 30.000 αντρών.

Με αυτή τη δύναμη οι Ρώσοι θα μπορούσαν να επανέλθουν και πάλι στο Κίεβο ή θα μπορούσαν να διακόψουν τις γραμμές εφοδιασμού των Ουκρανών μεταξύ της Λβιβ, που είναι το σημείο συγκέντρωσης των δυτικών εξοπλισμών, και των μετώπων του Ντόνμπας και της Ζαπορίζια.

Το πρόβλημα για το Κίεβο δεν είναι απλό. Ήδη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει δώσει εντολή να ενισχυθούν τα βόρεια σύνορα της Oυκρανίας ενώ οι κάτοικοι του Σούμι εκκενώνουν την πόλη (μάλλον κάτι δεν τους άρεσε στην όλη υπόθεση της ανταρσίας Πριγκόζιν).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ