Οι ρωσικές δυνάμεις έτρεψαν σε φυγή τους Ουκρανούς νοτιοδυτικά του Μπάκμχουτ, καταλαμβάνοντας όλα τα δεσπόζοντα υψώματα πάνω από την Κλισίιβκα.

Η αρνητική για τους Ουκρανούς εξέλιξη, στο μέτωπο του Μπάκχμουτ, καταδεικνύει μία ταχεία συρρίκνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν δυνάμεις από το συγκεκριμένο μέτωπο στο Κουπιάνσκ και στην Αβντίιβκα και η έλλειψη προσωπικού είναι πλέον εμφανής.

Πήγες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες οι ουκρανικές δυνάμεις θα εγκαταλείψουν όλες τις γύρω περιοχές και θα οχυρωθούν στο Τσάσιβ Γιαρ, την πόλη φρούριο από όπου και εκπέμπονται όλα τα ουκρανικά αποσπάσματα.

Το Κίεβο σχεδόν στο σύνολο των μετώπων έχει εγκαταλείψει τις επιθετικές ενέργειες και επιχειρεί να επιστρέψει και πάλι στην αμυντική λειτουργία.

Αξίζει να αναφερθεί η αφθονία πυρομαχικών και drones καμικάζι που διαθέτουν αυτή την στιγμή οι Ρώσοι, όπως λένε χαρακτηριστικά «όλοι οι περιορισμοί στην χρήση πυρομαχικών στο μέτωπο του Αρτέμοφσκ, έχουν αρθεί, μπορούμε τώρα να χρησιμοποιούμε βλήματα Πυροβολικού και drones, ακόμα και για έναν στρατιώτη».

«Το δεσπόζων ύψωμα 215.7 πάνω από την Κλισίιβκα είναι ολοκληρωτικά δικό μας» λένε οι Ρώσοι.

Στρατιώτες της 4ης Ταξιαρχίας, μαζί με τις ειδικές τσετσενικές δυνάμεις Akhmat, κατέλαβαν το ύψωμα, θέτοντας έτσι το κέντρο της Κλισίιβκα σε «λαβίδα» από τρεις κατευθύνσεις.

«Οι δυνάμεις μας προχώρησαν επίσης μισό χιλιόμετρο στην ύπαιθρο στα νοτιοδυτικά του Αρτεμόφσκ (έτσι ονομάζουν το Μπάκχμουτ οι Ρώσοι).

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν αυτές τις θέσεις κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο του τρέχοντος έτους χάνοντας χιλιάδες στρατιώτες τους.

Έχοντας νικήσει τις προελαύνουσες εχθρικές μονάδες, τα στρατεύματά μας εξαπολύουν τώρα επιτυχημένες αντεπιθέσεις σε αυτόν τον τομέα» αναφέρει η 4η Ταξιαρχία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ