Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στις μάχες του Μπάκχμουτ καθώς οι δυνάμεις της Wagner κατάφεραν να σπάσουν τον εσωτερικό αμυντικό δακτύλιο των Ουκρανών στο κέντρο της πόλης και αυτή την στιγμή οι συγκρούσεις διεξάγονται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα κεντρικά διοικητικά κτίρια.

Οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει συνολικά 70.000 άνδρες άνδρες μέσα στην πόλη (έχουν απομείνει περίπου 5.000) και περιμετρικά αυτής (κυρίως στο Τσάσιβ Γιαρ) επιδιώκοντας να αντεπιτεθούν και να απωθήσουν τους Ρώσους αλλά αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον όλες τις οδικές αρτηρίες και οποιαδήποτε κατά μέτωπο επίθεση θα καταλήξει σε καταστροφή για τους Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι έχουν θέσει και το Τσάσιβ Γιαρ σε μία «λαβίδα» από βόρεια και νότια κατεύθυνηση και στην ουσία ο διάδρομος προς το Μπάκχμουτ που έχουν αφήσει ανοιχτό, είναι ένας διάδρομος «θανάτου» καθώς οποιαδήποτε δύναμη των Ουκρανών προωθηθεί, βομβαρδίζεται ανηλεώς.

H ρωσική Ομάδα Wagner προέλασε στα βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ και διεξάγει επιθετική επιχείρηση στον οικισμό Minkivka ο οποίος αποτελεί το τελευταίο ουκρανικό οχυρωμένο σημείο πριν το Σλαβιάσνκ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ