Σοκ προκαλούν τα βίντεο που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο με τα εγκλήματα που διέπραξε η Χαμάς κατά αμάχων στο Ισραήλ και ένα από αυτά δείχνει ομάδα ενόπλων να πυροβολεί πολίτες μέσα σε καταφύγιο και εν συνεχεία να τους αποτελειώνει με την ρίψη χειροβομβίδας.

Οι πολίτες είχαν καταφύγει εκεί ακριβώς όπως έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν όταν ξεκινούν τα πλήγματα με ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας.

Η δολοφονία αμάχων μέσα σε καταφύγιο δείχνει ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν εκπαιδευτεί να προβλέπουν και τις αντιδράσεις του άμαχου πληθυσμού και που θα κατέφευγαν.

Φυσικά, αυτή ήταν μία από τις πολλές αγριότητες που διέπραξαν οι Παλαιστίνιοι.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές είναι αυτή της δολοφονίας του Hadar και του Itay.

Όπως έγινε γνωστό ο Itay και η Hadar Berdichevsky έκρυψαν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους σε ένα μυστικό καταφύγιο καθώς οι τρομοκράτες της Χαμάς προσπαθούσαν να εισβάλουν στο σπίτι τους.

Οι δύο γονείς δολοφονήθηκαν από μέλη της Χαμάς.

Όμως, τα παιδιά τους βρέθηκαν ζωντανά από Ισραηλινούς στρατιώτες 12 ώρες αργότερα.

Περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί μέχρι χθες το βράδυ, από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε τη μεγάλης κλίμακας επίθεσή της το Σαββατοκύριακο.

Άλλοι 1.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη σφαγή αμάχων» στην ιστορία του Ισραήλ, δηλώνει στο Politico ο εκπρόσωπος του στρατού Nτορόν Σπίλμαν.

Στο μεταξύ οι βομβαρδισμοί της Γάζας συνεχίζονται σήμερα από τη ισραηλινή Αεροπορία.

Στην Ναμπλούς, στην Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις συγκρούονται με μαχητές της Χαμάς στους δρόμους της πόλης.

Σημειώνεται ότι στην Ναμπλούς βρίσκεται η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ